Press Releases

Available Languages:
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ether

Αθήνα, Ελλάδα – 31 Μαρτίου 2022 - H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι από την 1η Μαρτίου 2022 καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) της Ether (ether.gr), εταιρείας του Ομίλου Intracom Telecom η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της Ενέργειας, έχει αναλάβει ο κ. Αθανάσιος Αντουλινάκης.

Έχοντας διατελέσει στέλεχος του Ομίλου τα τελευταία 23 χρόνια, ο κ. Αντουλινάκης έχει αναλάβει καίριες θέσεις τόσο στη μητρική εταιρεία στην Ελλάδα όσο και σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου στο εξωτερικό. Προ της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Intracom Svyaz, θυγατρικής του Ομίλου, έχοντας συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρίας.

Ο κ. Kartlos Edilashvili, Acting CEO του Ομίλου Intracom Telecom, δήλωσε: «Οι λύσεις ευφυών συστημάτων μέτρησης ενέργειας (smart metering), όπως επίσης και οι προτάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (PV, Net Metering κλπ.) που προσφέρουμε στην αγορά μέσω της Ether, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρούσα χρονική στιγμή. Η πολύχρονη εμπειρία του κ. Αντουλινάκη θα προσδώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της εταιρείας».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Αντουλινάκης σχολίασε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά που αναλαμβάνω Διευθύνων Σύμβουλος της Ether. Μαζί με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, θα ανταποκριθούμε επάξια στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, επεκτείνοντας περαιτέρω τις προσφερόμενες λύσεις μας. Αντιλαμβανόμαστε τις εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής αγοράς ως μέγιστη πρόκληση και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε προηγμένες λύσεις για την παραγωγή/διαχείριση ενεργειακών λύσεων με θετικές επιπτώσεις στους τομείς της τεχνολογίας, της οικονομίας και της οικολογίας».

 

Σχετικά με την Ether

Η Ether, με δεκαετή εμπειρία στα έργα φωτοβολταϊκών σταθμών, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στους επενδυτές, δίνοντας υπηρεσίες «με το κλειδί στο χέρι» από την αρχική φάση της μελέτης και της αδειοδοτικής διαδικασίας μέχρι τον σχεδιασμό και την κατασκευή, και στη συνέχεια τη συντήρηση του φωτοβολταϊκού σταθμού. Παράλληλα η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές τράπεζες και χρηματοδοτικούς φορείς συμβάλλοντας στην πιο έγκαιρη δανειοδότηση της επένδυσης και στην αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν συνήθως τα έργα κατά την φάση υλοποίησής τους (bridge financing). Επιπλέον, η Ether κατέχει ηγετική θέση στην αγορά στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Έξυπνων Δικτύων (Smart Grids) ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και διανομής φυσικού αερίου καθώς και λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ether.gr

 

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.