Press Releases

Available Languages:
Η Intracom Telecom Αναβαθμίζει την Πλατφόρμα Ενοποιημένων ΙοΤ Υπηρεσιών
H πλατφόρμα uiTOP™ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για Έξυπνες Βιώσιμες Πόλεις & Επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή

Αθήνα, Ελλάδα – 28 Ιανουαρίου 2022 - Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, παρουσιάζει τη νέα έκδοση uiTOP™ 3.0 της ενοποιημένης πλατφόρμας IoT, που προσφέρει προηγμένη διαχείριση και έλεγχο «έξυπνων συσκευών» και αισθητήρων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από διαφορετικούς τεχνολογικούς και εμπορικούς τομείς όπως «Έξυπνη Πόλη», Διαχείριση Ενέργειας & Υδάτων, Ηλεκτροκίνηση κ.α. Η πλατφόρμα που είναι πλέον εμπορικά διαθέσιμη θα παρουσιαστεί στο εταιρικό περίπτερο 7B44, στην αίθουσα 7, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνέδριου τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona, 28 Φεβρουαρίου - 03 Μαρτίου 2022.

Η έκδοση 3.0 της πλατφόρμας uiTOP™ έχει ενσωματώσει νέες δυνατότητες, όπως απλοποιημένο σύστημα για τη διαχείριση και τον έλεγχο των χρηστών, ενώ το βελτιωμένο περιβάλλον UI/UX παρέχει μια πιο πλήρη και διαδραστική εμπειρία στον χρήστη. Η πλατφόρμα επίσης, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες των 5G δικτύων νέας γενιάς, επιτυγχάνει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας από τις συμβατές IoT συσκευές.

Ολοκληρωμένες λύσεις ΙοΤ που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν πλέον να αναπτυχθούν & ολοκληρωθούν ευκολότερα, χάρη στην σχετική τεχνογνωσία της εταιρίας, αλλά και σε εξειδικευμένες εφαρμογές διαχείρισης δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί είτε από την Intracom Telecom είτε από συνεργάτες. Η πιο πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας uiTOP™ προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε πολλές από τις υπάρχουσες εφαρμογές Έξυπνης Πόλης, Διαχείρισης Ενέργειας και Υδάτων, καθώς και προηγμένες Περιβαλλοντικές εφαρμογές που βασίζονται σε τεχνολογίες AI, όπως ο έλεγχος και η πρόβλεψη της ποιότητας του αέρα σε Αστικές περιοχές. Τέλος η νέα έκδοση υποστηρίζει και προσφέρει ολοκληρωμένη λύση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EVC).

Ο κ. Σωτήρης Μπίθας, Δ/ντης Marketing των Λύσεων Τηλεπικοινωνιακού Λογισμικού, καταλήγει: «Η Intracom Telecom συνεχίζει να εξελίσσει τις λύσεις της και το οικοσύστημα συνεργατών της σε διάφορους τομείς του IoT, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της αγοράς και απλοποιώντας τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού. Με την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας uiTOP™, η Intracom Telecom ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες της αγοράς, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να υλοποιήσουν επιτυχώς την ψηφιακή τους στρατηγική, ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις».

 

Σχετικά με την πλατφόρμα uiTOP™

Η πλατφόρμα uiTOP™ υλοποιεί ένα οριζόντιο επίπεδο διαχείρισης και ελέγχου των συσκευών και αισθητήρων ΙοΤ, που επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών σε διαφορετικούς τομείς. Η πλατφόρμα εστιάζει στο massive IoT, και σε λύσεις όπως η Έξυπνη Πόλη (Φωτισμός, Στάθμευση και Διαχείριση Απορριμμάτων), οι Μεταφορές, η Περιβαλλοντική Παρακολούθηση καθώς και η Διαχείριση Ενέργειας και Νερού. Αξιοποιεί ένα Ενοποιημένο API επιτρέποντας την επικοινωνία με υπηρεσίες, πλατφόρμες και συσκευές τρίτων που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες διασύνδεσης (π.χ διασύνδεση σε κοντινές, μέσες και μεγάλες αποστάσεις, στο αδειοδοτημένο ή μη αδειοδοτημένο φάσμα, 3G/4G/5G, LPWAN, Wi-Fi). Η πλατφόρμα uiTOP™ παρέχει ευελιξία στην υλοποίηση βιώσιμων και ασφαλών ΙοΤ λύσεων, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων διαδραστικών απεικονίσεων, αυτοματισμών, αναφορών και παρουσίασης αναλυτικών στοιχείων, ενορχηστρωμένων έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται οι συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών και οι προκλήσεις της αγοράς με αποτελεσματικό τρόπο.

 

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία άνω των 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και λειτουργικής υπεροχής, με μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.