Press Releases

Available Languages:
Intracom Telecom: Οι Λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης, WiBAS™ G5, έλαβαν την πιστοποίηση FCC των ΗΠΑ

Αθήνα, Ελλάδα – 29 Οκτωβρίου 2021 - Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε ότι τα ασύρματα συστήματα, WiBAS™ G5 evo-BS και WiBAS™ G5 Connect+, που λειτουργούν στις συχνότητες των 24 και 28 GHz με Πολυπλεξία Διαίρεσης Χρόνου (TDD) και Πολυπλεξία Διαίρεσης Συχνότητας (FDD), παράλληλα με συστήματα 5G, κρίθηκαν συμβατά, κατόπιν ελέγχων σε διαπιστευμένο εργαστήριο, με τις προδιαγραφές της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ

Το WiBAS™ G5 evo-BS παρέχει μεγάλη ευελιξία εγκατάστασης, καλύπτει συνδρομητές σε ευρύτερες και απομακρυσμένες περιοχές, ακόμα και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον κόμβο, και χρησιμοποιεί μια μεγάλη γκάμα κεραιών σταθμού βάσης που κυμαίνονται από 90° έως 360°. Το μικρό μέγεθος και το συμπαγές σχήμα του πολυσημειακού (PtMP) σταθμού βάσης δεν απαιτεί μεγάλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Επιπλέον, συνδυάζει εξελιγμένες δυνατότητες κλιμακωτής ποιότητας υπηρεσίας (QoS) και αμφίδρομης δρομολόγησης κίνησης με ανθεκτική λειτουργία ραδίου μέχρι την διαμόρφωση 1024-QAM, εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο αξιόπιστη και αποδοτική λειτουργία. Το WiBAS™ G5 evo-BS λειτουργεί στις ζώνες συχνοτήτων 24 και 28 GHz Upper Microwave Flexible Use Service (UMFUS), ενώ το έξυπνο λογισμικό που διαθέτει του επιτρέπει να λειτουργεί παράλληλα με συστήματα 5G σε γειτονικά κανάλια. Ακόμα, είναι πλήρως συμβατό με τον τερματικό σταθμό WiBAS™ G5 Connect+.

Το WiBAS™ G5 Connect+ αποτελεί έναν προηγμένο τερματικό σταθμό, κατάλληλο για όσους παρόχους θέλουν να προσφέρουν άμεσα στους συνδρομητές τους υπερυψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο συγκριτικά με τις λύσεις Fiber to the Curb (FTTC) / Fiber to the Home (FTTH). Το τερματικό ραδιοσύστημα είναι εντυπωσιακά ευέλικτο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με Πολυπλεξία Διαίρεσης Χρόνου (TDD) και Πολυπλεξία Διαίρεσης Συχνότητας (FDD) στις ζώνες συχνοτήτων 24 και 28 GHz UMFUS. Επιπρόσθετα, χάρη στις «zero touch» δυνατότητές του η εγκατάστασή του WiBAS™ G5 Connect+ πραγματοποιείται με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ παρέχει εκτεταμένη κάλυψη πολλών χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι, πριν από την τελική δοκιμή και πιστοποίηση από την FCC, τα δύο συστήματα υποβλήθηκαν σε διεξοδικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στα διαπιστευμένα κατά ISO/IEC 17025:2017 εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Intracom Telecom.

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: "Δεσμευόμαστε να παρέχουμε πάντοτε στους πελάτες μας αξιόπιστες λύσεις τελευταίας τεχνολογίας, έχοντας ως βασικό άξονα καινοτομίας τη χωρητικότητα και την εμβέλεια της σύνδεσης. Η 5η γενιά τεχνολογίας Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης συμμορφώνεται με τα πρότυπα της FCC και εκπληρώνει τον στόχο γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος σε αγροτικές και προαστιακές περιοχές των ΗΠΑ"

 

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία άνω των 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.