Press Releases

Available Languages:
Συμφωνία μεταξύ Intracom Telecom και Nova για την Παροχή Προηγμένου Χαρτοφυλάκιου Ασύρματων Λύσεων

Αθήνα, Ελλάδα – 6 Ιουλίου 2021 - Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη Nova, κορυφαίο πάροχο επιχειρηματικών λύσεων και υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, broadband internet, σταθερής τηλεφωνίας και ενέργειας, για την προμήθεια προηγμένου εξοπλισμού ασύρματου δικτύου πρόσβασης που περιλαμβάνει τα συστήματα WiBAS™, OmniBAS™, UltraLink™ και την πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου uniMS™

Αναζητώντας λύσεις και τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ευρυζωνική πρόσβαση, ειδικά κατασκευασμένες για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η Nova επένδυσε στις μικροκυματικές (MW) και χιλιοστομετρικές (mmWave) οικογένειες προϊόντων της Intracom Telecom για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εταιρικών της πελατών. Η επιλογή τόσο της τεχνολογίας αυτής όσο και των κορυφαίων προϊόντων αποτελούν σημαντικό κομμάτι της επένδυσης της Nova για την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της χωρητικότητάς του δικτύου της, ιδιαίτερα καθώς ο πάροχος, μετά την εξαγορά του από την United Group, σκοπεύει να διεισδύσει δυναμικότερα στην αγορά των υπηρεσιών προηγμένων δεδομένων. Η επιλογή της Intracom Telecom από την Nova έγινε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

Το ασύρματο δίκτυο της Nova εξασφαλίζει ισχυρή και ταχεία διάθεση υπηρεσιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες. Η Intracom Telecom παρέχει στη Nova μια ποικιλία πλατφορμών, ανάλογα με την τοπολογία και την ταχύτητα σύνδεσης. Συγκεκριμένα, η οικογένεια προϊόντων WiBAS™ μπορεί να αξιοποιηθεί όπου είναι δυνατή η πολυσημειακή τοπολογία, ενώ όταν απαιτείται δισημειακή τότε αξιοποιούνται τα ραδιοσυστήματα OmniBAS™ και UltraLink™. Η διαχείριση όλου του συστήματος θα γίνεται μέσω της εξελιγμένης πλατφόρμας uniMS™ Network Lifecycle Assurance. Η Nova ανέθεσε στην Intracom Telecom να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης με τη σύναψη σχετικής συμφωνίας (SLA).

Ο κ. Νίκος Ξανθόπουλος, επικεφαλής του τμήματος Business Product & Presales στη Nova: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία μας με την Intracom Telecom προκειμένου να παρέχουμε ασφαλείς, αποδοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες στους εταιρικούς μας πελάτες, μέσω της υιοθέτησης κατάλληλων και οικονομικά αποδοτικών τεχνολογιών».

«Η Intracom Telecom προμηθεύει τη Nova με καινοτόμα προϊόντα από το 2016 και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζουμε την έμπιστη και μακροχρόνια συνεργασία μας μαζί της. Η εταιρεία μας θα παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων τα οποία θα παρέχουν υψηλή ευρυζωνική πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου της Nova», τονίζει ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom.

Σχετικά με τη Nova

H Nova είναι η εταιρία που πρώτη έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Σήμερα παρέχει σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών pay-TV, broadband internet, σταθερής τηλεφωνίας και ενέργειας. Η τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova περιλαμβάνει το καλύτερο τοπικό και διεθνές περιεχόμενο αθλητισμού, ταινιών, σειρών, παιδικών εκπομπών, ειδήσεων και ντοκιμαντέρ σε περισσότερα από 250 κανάλια. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.000 άτομα και διαχειρίζεται ένα δίκτυο από σχεδόν 100 καταστήματα σε 52 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου 1,4 εκ. πελάτες. Το 2020, η Nova εξαγοράστηκε από την United Group, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, γεγονός που σηματοδοτεί την είσοδο του Ομίλου, με έδρα την Ολλανδία, στην ελληνική αγορά.

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.