Press Releases

Available Languages:
Η Intracom Telecom Ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας
Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και του στρατηγικού της στόχου για παροχή καινοτόμων λύσεων, η εταιρεία προσφέρει φορητές μονάδες τηλεϊατρικής για την υποστήριξη των απομακρυσμένων περιοχών

Αθήνα, Ελλάδα – 10 Σεπτεμβρίου 2020 – H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοινώνει τη δωρεά πέντε προηγμένων φορητών μονάδων τηλεϊατρικής στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση θεμάτων υγείας σε οποιοδήποτε σημείο, ειδικότερα στις απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές.

Καθώς η πανδημία του COVID-19 εξαπλώνεται παγκοσμίως και τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι αυξημένα, η Intracom Telecom αποφάσισε να δωρίσει στο Υπουργείο Υγείας αυτές τις προηγμένες φορητές μονάδες τηλεϊατρικής προκειμένου να εξοπλίσει περαιτέρω το υγειονομικό προσωπικό των ομάδων έκτακτης ανάγκης, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις έκτακτες καταστάσεις που διαχειρίζεται.

Ο κ. Μιχάλης Προύντζος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών της Intracom Telecom, επεσήμανε: "Αισθανόμαστε ότι είναι ευθύνη μας να συνεισφέρουμε, σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία, στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του COVID-19. Παράλληλα, αποτελεί δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τόσο των συμπολιτών μας όσο και των επισκεπτών της χώρας. Η δωρεά αυτή στοχεύει στην ενίσχυση του συστήματος υγείας της χώρας μας, προκειμένου αυτό να ανταπεξέλθει με επιτυχία στη μάχη κατά του COVID-19, καθώς και σε ανάλογες ανάγκες".

Η φορητή μονάδα τηλεϊατρικής, περιλαμβάνει ψηφιακές ιατρικές συσκευές/όργανα τα οποία και συνδέονται διαδικτυακά με το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), δίνοντας έτσι στις ομάδες άμεσης επέμβασης τη δυνατότητα αποστολής των δεικτών υγείας των ασθενών σε κεντρικά νοσοκομεία άμεσα, ευέλικτα και με ακρίβεια προκειμένου να λάβουν σε πραγματικό χρόνο τις κατάλληλες ιατρικές οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι η Intracom Telecom συμμετέχει στο έργο του ΕΔΙΤ το οποίο συνδέει 71 μονάδες τηλεϊατρικής στα νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής , και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.